Kuka on kiinnostunut numerologiasta? Hep, minä olen. Hehkutin päivää 22.02.22 ja ihmettelin ääneen: “Mitäköhän upeaa tämä päivä tuo meille!” No joo, tulihan se kauheus meille kaikille selväksi muutama päivä eteenpäin.

24.02.22 Venäjän armeija hyökkäsi Ukrainan pääkaupunkiin, tavoitteena vallata se ja syöstä presidentti pois vallasta. Toisin kävi.

Tämä vuosi on ollut kaikin tavoin uuden aikakauden alku. Aluksi yleinen tuntemus suomalaisissa oli pelko ja vanhat muistot menneiltä ajoilta. Muistot siitä kun Suomen miehet ja heidän taistelunsa itsenäisen Suomen puolesta otti koville ja naiset hoitivat sillä aikaa kotipuolen.

Muistot toivat ylisukupolvien tunnepuolen ja sen kuinka Suomi on vuosikymmenet taiteillut ison vieressä, itsenäisenä. Kuinka me voisimme pärjätä jos nyt kävisi samoin? Oli aika yhdistyä puolustuksellisesti lännen kanssa ja päätyä uuteen aikakauteen. Viimein toukokuussa 2022 Suomi sen teki ja haki.

Ukrainan verisessä sodassa länsimaat ovat antaneet tukea, niin että Ukraina voi taistella vapaan maan ja vapaan Euroopan puolesta. Mitä minä voin tehdä auttaakseni ukrainalaisia? Jokaiselle löytyy varmasti oma tapansa auttaa, kunhan ottaa selvää.

Katse tulevaisuuteen ja siihen miten voimme auttaa tulevaisuuden Ukrainaa, maana ja kansana niin että he pääsevät kukoistamaan. Rakkaus ihmisyyteen, pieneen ihmiseen – se on jotain mitä tämä sota on länsimaissa näyttänyt olevan. Voima vastaan vastavoima, hyvyys voittakoon.

Sodan kauheudet ovat tulleet ilmi. Pahuuden vastavoima hyvyys – meidän on vaan uskottava siihen että hyvyys voittaa ja Ukraina saa kaiken avun eikä heitä ja maataan unohdeta.

Kuva: Irene Nordström

Vaikka tämän hetkinen aika on vaikea, ei saa antaa periksi ja muistetaan sekä autetaan heitä jotka apua tarvitsevat. Ja rohkeutta heille ottaa apua vastaan, jotka apua tarvitsevat. Kaikin puolin Oikein hyvää Uutta Vuotta 2023!