Elokuun alku. Suurella osalla  on menossa loman jälkeinen tila, toivottavasti ei loman aiheuttama ruuhkakrapulatila vaan  upeita kesämuistoja. Usealla on  myös  toteutumattomia toiveita. Useasti loman ajalle pyritään saamaan sijoitettua tekemättömät työt, huvittelua, yhteistä aikaa ja rakkaiden tapailua. Mitä oikeasti tapahtuu lomalla?

Kuva: Irene Nordström

Itselläni oli suuret odotukset loman ajankäyttöön. Tavoitteena oli loppuun saattaa tekemättömät opiskeluun liittyvät työt, mahdollisesti kesäteattereissa käyntiä, mökkeilyä sekä ystävien tapailua. Niin, nämä oli niitä toiveita ja haaveita. Toteutuneen loman ensimmäinen viikko meni toipuessa hektisestä alkukesän  urakasta ja loman seuraavat kaksi viikkoa sujui täysin muuttoa järkkäillessä;  pakatessa ja muuttohommissa. Niin ja ne haaveet, kesäteatterimatkat, ystävien tapailut ja kaikki tekemättömät työt  – suurin osa näistä  jäi armollisesti  ensi vuoteen.

Kuva: Irene Nordström

Ole armollinen ja tyytyväinen siihen mitä saat tehtyä ja mihin aikasi riittää. Mikä on tarpeeksi hyvä loma? Tarpeeksi hyvä on varmasti jokaiselle omanlaisensa. Itse koen että tarpeeksi hyvä on se, joka nyt on ollut mahdollista tähän hetkeen. Kaikella on aikansa ja paikkansa.  Mottoni on “Elä hetkessä, tässä”, kesässä.

Tämä kesä on ainutlaatuinen, lämpöä on piisannut ihan jokaiselle – ehkä liiaksikin. Yritetään nauttia kuitenkin näistä lämmön säteistä ja otetaan koppi niistä. Pimeinä syysmyrsky-illoissä voimme muistella näitä helteitä,   jotka ovat maamme historiassakin ainutlaatuisia.

Ihanaa alkavaa syksyä (Jos näin saa vielä sanoa..)