Parisuhde on yksi tärkeimmistä suhteista elämässäsi, kenties. Jos et tule kuulluksi parisuhteessasi, niin se väistämättä tuo epävarmuutta itseen. On tilanteita ettei itse löydä syytä miksi parisuhteessa on vaikeaa. Usein ulkopuolinen terapeuttinen apu auttaa ja löytää ratkaisun haasteeseen helpommin. Näin Aina Voi -fasebook-sivu kirjoitti 22.11.2018 ja tottahan se on. Kun voimavarat ovat vähissä, se näkyy koko elämisen laadussa.

kirja_näyttö
Kuva: Kuvapankki

Olen juuri saanut päätöksiin kolme vuotisen ratkaisukeskeisen psykoterapian yliopisto-opinnot. Olen onnellinen niistä kolmesta vuodesta jotka mahdollistettiin minulle. En olisi ilman hyvää parisuhdetta pystynyt näinkin hyvään lopputulokseen, kiitos siitä kuuluu rakkaalle puolisolleni.

Olen myös itse kuluneiden kolmen vuoden aikana joutunut kokemaan sairauden (nilkan nivelside-leikkaus ja sitä edeltävä vuosi) vaikutuksen hyvinvointiin. Vaikeudet vahvuudeksi ja kokemuksiksi tukee minua auttajana ymmärtämään terapeuttina. Siinäkin voin vaan kiittää puolisoani, avusta sekä tuesta jota sain silloinkin parisuhteessani.

Kaikilla meillä ihmisillä on omat haasteemme. Usein mietimme; kuinka olen selviytynyt haasteistani jotka liittyvät aiempaan kokemaan sekä niihin liittyviin traumoihin tai miten toipuisin? Olen saanut terapiatyössäni kohdata yhä useampia upeita pareja ja olen saanut tukea heitä terapian avuin, olla mukana heidän haasteissaan ja auttamaan löytämään ratkaisukeskeisin menetelmin heille avun. Ratkaisun tielle on löytänyt kuitenkin aina pari itse.

Kuva: Irene Nordström

Opintoni päätös UWE Bristolin yliopistossa ratkaisukesteisen psykoterapian suhteen; on luonut minulle varmuutta ja vahvuutta auttaa lisää myös yksilöterapiassa. Korkealaatuinen teoriaopetus ja vaikuttavat menetelmät mahdollistavat onnistumaan työssäni. Jo valtakunnallisesti arvostettu opiskelu luovassa ja laadukkaassa yhteisössä on hyvä lähtökohta onnistuneelle avulle sekä työlle.

Yksilö ja siis ihminen – hyvyys, ainutlaatuisuus – on se mikä minua syvästi ohjaa, myös pariterapiassa. Erityisesti uskoni siihen että auttaminen terapian keinoin ja onnistuminen siinä on juuri se, mikä on minut vienyt tälle tielle. Tämä tieni on vielä alkutaipaleella, uskon. Paljon on suunnitteilla upeita asioita – tulevaisuudesta Aina Voin – palvelujen suhteen. Niistä upeista uusista tuulista teille arvoisat lukijat lisää jatkossa.

Kuva: Irene Nordström

Oikein ihanaa Uutta Vuotta 2019 yhdessä ja yksin!

Aina Voi palvelut, Irene Nordström –