Maailman tilanne on nyt yllätyksellinen. Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja Venäjän aloittaman sodan pitkittyminen vaikuttaa meihin jokaiseen.

Miten Ukrainan sota vaikuttaa sinuun? Onko hyväksyttävää pelätä sodan leviävän myös Suomeen? Mitä näistä ajatuksista tulee taas mieleen? Onko läheisesi mies kenties juuri sen ikäinen että puolustusvoimat kutsuisivat reservistä, jos sota leviäisi Suomeen? Nämä kaikki kysymykset tuovat epävarmuutta ja ymmärrettävää ahdistusta.

Kuinka epävarmuuden tunne ja ahdistus selätetään, joitain vinkkejä sinulle.

Näinä epävarmuuden aikoina lue luotettavaa uutisointia, faktaa. Puhu ääneen ystävillesi sekä läheisillesi tunteistasi. Tee itsellesi hyviä asioita joilla hallitset ahdistuksen tunteita. Hyviä asioita voisi olla riittävä lepo, kävelylenkki mielimaisemassa, hyvän kirjan lukeminen tai kuuntelu. Musiikin kuuntelu rauhoittaa myös monia. Tapaa ystäviä ja läheisiä. Jokaisella on oma tapansa jolla saa itsensä rauhoittumaan. Vain sinä itse tiedät mikä on hyvä tapa sinulle levätä tai rentoutua.

Jos sinulla itsellä on vaikeaa löytää hyvä tapa hallita näinä epävarmuuden aikoina ahdistusta tai muuten epävarmuuden tunnetta, niin voit ottaa yhteyttä terapeuttiin ja saada ammatillinen tuki sekä apu. On hyvä muistaa että me emme ole yksin, emme enää koskaan.

#ratkaisukeskeinenterapia #ainavoiauttaa #terapeuttinentuki ##ammattilainenapu