Elämässä sattuu ja tapahtuu. Välillä jokaiselle tulee elämässään haastavia tapahtumia ja tilanteita jotka vaikuttavat syvästi, niin ilon ja surun tai järkytyksen tunteena. Miksi joku pääsee helpommin eteenpäin vastoinkäynneistään ja toinen jää junnaamaan paikalleen tai taantuu?

Meillä jokaisella on oma selviytymiskeinomme, oma tapamme selvitä haastavista tilanteista. Ihmisen henkilökohtainen resilienssi myös vaikuttaa siihen oleellisesti, kuinka pääsee haasteissaan eteenpäin.

Niin, kuinka noustaan siitä vaikeasta tilanteesta? Sanotaan että aika parantaa ja se on monesti totta. Ikävä, ongelma, suru tai muu vaikea tilanne ei useinkaan poistu, mutta monta kertaa haaste ajan kanssa muuttaa muotoaan.

On kuitenkin tilanteita joissa tarvitsemme apua muilta ihmisiltä. Läheinen jolle voimme kertoa surusta, murheista, ongelmasta tai muusta mieltä painavasta asiasta on kultaakin arvokkaampi. Läheinen joka kuuntelee ja saa mahdollisesti autettua vaikeimman yli ja tuo onnistuessaan toivoa, lohtua sekä tulevaisuuteen katsetta.

Joskus huomaamme että emme voi kuormittaa läheisiämme omilla haasteillamme. Silloin on hyvä peilata ammattilaisen kanssa tilannetta ja otettava apu vastaan. Terapeuttinen tuki ja apu nostaa hetki hetkeltä katseen eteenpäin ja tukee asiakkaan omaa tunnetta, miten on oikein ja mitä minä oikeasti haluan tulevaisuudelta.

Joskus vain muutama kerta riittää ammatillisen tuen, terapeutin kahdenkeskisen hetken läpikäymiseen. Joskus taas pidempi jakso terapiavastaanottoja tuo sen selvyyden mitä haluaa saada. Tärkeintä on kuitenkin se läsnäolo ja halu.